Pametni sledilnik HTC Grip: vrhunska zmogljivost za vrhunske športnike

06.03.2015.

News photoNews photoNews photo

HTC je predstavil pametno sledilno napravo za fitnes z vgrajenim sistemom GPS, zasnovano za družbeno omrežje UA Record™

HTC Grip prepoznaven dizajn družbe HTC združuje z zmogljivim in natančnim sledenjem osebnim dosežkom v različnih športnih panogah in pri različnih športnih aktivnostih. Sledilnik je združljiv z napravami z operacijskima sistemoma Android in iOS1 ter z dodatki s funkcijo Bluetooth, na primer merilniki srčnega utripa. Naprava je še posebej uporabna zahvaljujoč združljivosti s platformo Under Armour Connected Fitness™ in možnosti posredovanja podatkov nanjo.

 

Drew Bamford, podpredsednik HTC Creative Labs, je dejal: »Partnerstvo z družbo Under Armour nam je omogočilo usmerjanje naših skupnih ambicij, talenta in strasti v razvoj novih načinov podpore športnikom pri izvajanju kar najbolj učinkovitih treningov. Grip je naš prvi izdelek, ki omogoča povezanost z omrežjem UA Record. Zagotavlja uporabniško izkušnjo, s katero bo presegel visoka pričakovanja vseh, tudi profesionalnih športnikov.«

 

»HTC je za Under Armour odličen partner. Grip, ki ga je oblikoval HTC in deluje ekskluzivno v povezavi z omrežjem UA Record, je samo napoved vsega, kar bomo predstavili v prihodnjem letu. Skupaj se veselimo raziskovanja novih načinov, s katerimi bomo športnike podprli in navdihnili na vseh ravneh ter pisali nove trende na področju sledenja športni aktivnosti, treningom in osebnemu napredovanju,« je povedal Robin Thurston, starejši podpredsednik enote Connected Fitness v podjetju Under Armour.

 

Brezkompromisen dizajn, vrhunska zmogljivost

HTC Grip je zasnovan za udobno uporabo tudi na najbolj zahtevnih ravneh treningov. Zaobljen, vodoodporen trak sledilnika HTC Grip se prilega zapestju in med treningom ne utesnjuje kože ali se zatika za uporabnikova oblačila. Ukrivljen zaslon PMOLED med gibanjem omogoča preprosto odčitavanje časa, razdalje in obvestil. Za popolno prileganje je sledilnik na voljo v treh velikostih. Tako z vidika videza kot zmogljivosti se Grip ujema tudi z najbolj naprednimi napravami in opremo za treninge.

 

Poleg sposobnosti sledenja in beleženja aktivnosti pri različnih športih – teku, kolesarjenju ali treningu v fitnes centrih – je Grip tudi vodoodporen2 in tako odličen spremljevalec uporabnika na vsakem koraku. Baterija zmogljivosti 100 mAh omogoča do peturno delovanje naprave ob vključenem sistemu GPS. Slednji sledilniku omogoča natančno zbiranje podatkov o poti, razdalji in hitrosti, ki se skupaj s podatki o porabljenih kalorijah v realnem času sinhronizirajo z omrežjem UA Record. Grip je prav tako povezljiv s široko paleto zunanjih merilnikov srčnega utripa, vključno z merilniki Under Armour A39, zaradi česar je idealen za športnike, ki želijo spremljati svoj srčni utrip. Ob preprosti vsakodnevni uporabi baterija naprave z enim polnjenjem zdrži do dva dni in pol.

 

Profesionalni trenerji se bodo strinjali, da je spanje ključnega pomena za uspešnost vsakega resnega programa treningov. Funkcija samodejnega zaznavanja spanja zabeleži skupno količino časa, porabljenega za spanje. Pri tem so zabeleženi tudi podatki o obdobjih globokega in rahlega spanca, ki bodo športnikom v pomoč pri razvoju vzorcev spanja kot enega od načinov za doseganje boljše forme in rezultatov.

 

Sočasno ohranjanje povezanosti in osredotočenosti

Uporabniki želijo ostati povezani tudi med najbolj napornimi vadbami. Ko je sledilnik Grip priključen na pametni telefon z operacijskima sistemoma Android ali iOS, preprost pogled na zapestje omogoči spremljanje dohodnih klicev in obvestil o prispelih sporočilih, ne da bi uporabnika to oviralo pri vadbi. Jasen, 1,8-palčni (4,57 cm) zaslon PMOLED v realnem času prikazuje najnovejše podatke o športni aktivnosti in ponuja enostaven način oddaljenega upravljanja seznama predvajanja glasbe kar z zapestja.

 

Na vse ali nič – popolna povezanost z družbenim omrežjem UA Record

HTC Grip je bil zasnovan za brezhibno sinhronizacijo podatkov o športnih aktivnostih z družbenim omrežjem UA Record podjetja Under Armour. Z njim uporabnik na enem mestu dostopa do kakovostnih analiz podatkov o rezultatih treniranja, skupnosti na družbenem omrežju in ekskluzivnih vsebin ter tako doživi celostno digitalno izkušnjo. Uporabnik lahko spremlja novice profesionalnih športnikov, nutricionistov in trenerjev ali samostojno vadbo virtualno pretvori v ekipno. S posodabljanjem statusov, deljenjem fotografij ali neposrednim tekmovanjem v interaktivnih izzivih lahko podpre tudi svoje prijatelje pri doseganju njihovih ciljev.

 

 

Opombe urednikom

1 iOS 7, Android 4.3 in novejše verzije

2 IP57, vodoodpornost do enega metra pod vodno gladino in do 30 minut

 

 

HTC

Korporacija HTC je usmerjena v briljantnost. Kot globalni inovator na področju pametnih telefonov in tehnologije razvija mednarodno nagrajene mobilne telefone in inovacije vse od ustanovitve leta 1997, vključno z zelo dobro sprejetima linijama pametnih telefonov HTC One in HTC Desire. Prizadevanje za dovršenost je umeščeno v središče delovanja korporacije. Je navdih za najboljši dizajn v svoji kategoriji in spreminja mobilne izkušnje uporabnikov po vsem svetu. Korporacija HTC je uvrščena na borzo Taiwan Stock Exchange (TWSE: 2498).

 

Več informacij je na voljo na spletni strani www.htc.com

Copyright © 2014 HTC Corporation. All rights reserved

www.htc.com