NAJBOLJŠE JE POSTALO ŠE BOLJŠE: PREDSTAVLJAMO HTC ONE (M8)

25.03.2014.

News photoNews photoNews photo

Z inovativnim dizajnom ter najnovejšim HTC Sense™ 6, HCT Duo Camera za napredno slikovno obdelavo ter intuitivnim Motion Launch™, omogoča HTC One (M8) edinstveno izkušnjo na področju pametnih telefonov v letu 2014.

London, Velika Britanija, 25. marec 2014 – HTC, vodilno podjetje na področju inovacij in dizajna, je danes razkrilo težko pričakovani HTC One (M8), ki predstavlja nadaljnji razvoj nagrajenega HTC One (M7). V barvi topovskega brona[1] in s povsem novim HTC Sense™ 6 se novi HTC One (M8) lahko pohvali z izjemno kakovostnim kovinskim enotnim ohišjem s Smart Sensor Hub, ki predvidi vaše potrebe ter z uporabo kontrolnih tipk Motion Launch™ olajša vsakodnevna opravila. Z novo Duo Camera  tehnologijo lahko ustvarite profesionalne fotografije, HTC BoomSound™ pa postavlja nove standarde na področju kakovosti zvoka pri pametnih telefonih.

Peter Chou, direktor HTC, je izjavil: “Leta 2013 smo predstavili najboljši pametni na telefon na svetu, kar pa ne pomeni, da smo se prenehali soočati z izzivi in da ne želimo na tem področju več napredovati. Kot pionirji na področju mobilnih inovacij si še naprej prizadevamo, da bi ustvarili naprave, ki bodo osupnile, navdihnile in preoblikovale industrijo pametnih telefonov. Danes s ponosom predstavljam najbolj izjemen, intuitiven in napreden telefon, ki ga je industrija kdajkoli videla – novi HTC One (M8).”

Lepo oblikovani notranjost in zunanjost

Ohišje telefona je oblikovano tako, da je videti še bolj osupljivo in prijazno, s čimer je telefon HTC One (M8) ponovno dosegel preboj na področju dizajna in kakovosti. Lepo, trpežno in izjemno kakovostno kovinsko enotno ohišje se naravnost zlije s 5-inčnim visoko ločljivostim (1080p) ekranom, ob robovih pa se stanjša in je lepo zaobljeno, kar omogoča bolj naraven prijem.

Novi HTC One (M8) je podprt s procesorjem Qualcomm Snapdragon 801 z 2,3GHz štirijedrnim Kait CPU integriranim 4G LTE in najnovejšo različico Android OS operacijskega sistema Android 4.4 KitKat. Telefon odlikuje predvsem povsem nov HTC Sense™ 6, ki je že nameščen na napravi, posodobitve pa so na voljo v trgovini Google Play[2]. Povsem preoblikovan HTC Sense™ 6 zaznamujeta čistejši in osupljivejši vizualni slog ter drzne barvne teme po meri uporabnika in bolj intuitivna in osebna uporabniška izkušnja.  Tisti, ki imajo raje standardno Android izkušnjo, lahko HTC One (M8) Google Play izdajo naročijo že danes, v trgovini Google Play pa bo na voljo čez nekaj tednov.

Preskok na področju obdelave slik na pametnih telefonih

Novi HTC One (M8) vnaša povsem novo dimenzijo za obdelavo slik na telefonih, saj predstavlja kombinacijo prvega pametnega telefona na svetu ter Duo Camera, ki jo odlikujejo inovativni modul HTC UltraPixel™, dvojna bliskavica in zajemanje video posnetkov s polno ločljivostjo (1080p), kar omogoča zajemanje slik in kakovostnih posnetkov v vseh svetlobnih pogojih. S širokokotno sprednjo kamero s 5MP lahko z lahkoto posnamete tudi izjemne 'selfije'.

 Poleg glavnega modula HTC UltraPixel™ ima Duo Camera tudi globinski senzor, ki zazna podrobne globinske informacije na sliki in ponuja celo serijo učinkov, zaradi katerih ste pri zajemanju slik lahko bolj kreativni, kot ste bili kdajkoli prej.

Z uporabo UFocus™ je lahko spremeniti žarišče slike po tem, ko je bila slika že posneta, ter tako v hipu ustvarite portret, ki deluje profesionalno. Ali pa podoben učinek dosežete z uporabo funkcije Foregrounder, s čimer spremenite ozadje fotografije. Svojim najboljšim posnetkom lahko dodate tudi pridih različnih letnih časov z dodajanjem animacij Season. Copy & Paste[3] vam omogoča, da vaše družinske člane in prijatelje dodate na povsem drugo fotografijo, Dimension Plus™ pa vam omogoča da s preprostim nagibom ekrana fotografijo pogledate z drugega zornega kota.

Napredna tehnologija kamere deluje tudi v ozadju in zajema slike od trenutka sprožitve, tako da se, ko je zaslonka enkrat aktivirana, takoj prikaže najostrejša možna slika. Avtofokus deluje s hitrostjo 300ms in omogoča jasne slike premikov, zajetih v trenutku. Kadar pa je potrebna bliskavica, inteligentni LED Dual Flash avtomatsko izbere ustrezen ton barve in intenzivnost svetlobe, zaradi česar ton kože na fotografijah deluje bolj naravno, fotografije pa bolj profesionalno.

Zaradi velikanske možnosti ustvarjanja vznemirljivih fotografij je bila organizacija Galerije za ustvarjalce HTC Sense™ izjemnega pomena. Uporabili so Image match, vizualno orodje, ki vse slike, na katerih je nek določen predmet, razvrsti v en album.

Poleg tega je v novi HTC One (M8) vključen tudi Slow Motion modus, ki dovoljuje snemanje in urejanje počasnih posnetkov visoke ločljivosti, s čimer lahko vnesete nekaj drame ali pa poudarite določen trenutek v posnetku.

Zoe™ v oblaku

V letu 2014 se bo Zoe™ razvila v platformo za sodelovanje in deljenje, ki temelji na oblaku. Nanjo lahko naložite Zoe video posnetke, ter povabite prijatelje, da dodajo svoje fotografije, posnetke in najljubšo glasbo ter ustvarite izjemno zaporedje klasičnih trenutkov. 

Nova aplikacija Zoe bo že poleti na voljo v trgovini Google Play.

Motion Launch™ – priročne bližnjice, ki jih upravljate z gibom

Z vpeljavo HTC Sense™ 6 je novi HCT One (M8) pridobil sposobnosti, ki jih je mogoče primerjati s šestim čutom. Na primer, Motion Launch™ takoj zazna položaj in gibanje, saj ima vgrajene senzorje za gibanje, ki omogočajo, da ste v stiku s telefonom, ne da bi vam bilo treba vključiti zaslon. Enostaven sunek nemudoma aktivira napravo, Auto Answer pa omogoča, da na klic odgovorite tako, da telefon primaknete k ušesu, ne da bi se dotaknili zaslona – zelo priročno, če telefon zvoni, kadar kopljete po vrtu ali pomivate posodo – z lahnim dvojnim udarcem pa lahko zaslon odklenete ali zaklenete.

HTC Dot View™ etui – zaščitite telefon z retro pridihom

Šesti čut naprave sega še dlje, saj funkcija Motion Launch™ deluje tudi z dvojnim lahnim udarcem dot view etuija, poleg tega pa lahko pogledate na uro, preverite vreme, nova sporočila, pošto in  klice, ne da bi se dotaknili ali odkrili zaslon.

Izjemen telefon si zasluži tudi etui, ki ščiti in podpira njegov inovativen dizajn in funkcije, ki so vodilne na tem področju. Optimiziran z HTC Sense™ 6, novi HTC Dot View™ etui ščiti zaslon, medtem pa prikazuje sporočila in interakcije v retro slogu točkovne matrice.

Funkcija ekstremnega varčevanja z energijo – dodaten čas pripravljenosti brez dodatnih stroškov

Inovativnost pa se ne konča tukaj, saj želijo vplivati tudi na to, kako ljudje uporabljajo baterijo v telefonu. Pri originalnem HTC One (M7) je bila poraba energije optimizirana tako, da je telefon ponujal kar največ. Novi HTC One (M8) pa je to povzdignil na povsem novo raven, saj je čas trajanja baterije daljši za 40 %. Čeprav je bila že običajna funkcija varčevanja z energijo dobra, smo dodali še funkcijo ekstremnega varčevanja, zaradi katere bo baterija trajala še dlje. Povsem napolnjena baterija se ne bo izpraznila kar 14 dni, pri čemer boste še vedno lahko sprejemali klice, sporočila in pošto, kar je naravnost idealno, kadar potujete. Ročno ali avtomatsko pa lahko aktivirate dodatnih 60 ur časa pripravljenosti, pri čemer telefon deluje z 20 % zmogljivostjo, 30 ur pri 10 % zmogljivosti in 15 ur pri 5 % zmogljivosti. Ne glede na to, ali se boste pozno zvečer vrnili z dela ali pa planinarite, vam nikoli več ne bo treba skrbeti, da se vam izprazni baterija,

HTC BoomSound™ je postal še večji

Novi HTC One (M8) je zvočne izkušnje na pametnih telefonih povzdignil v nove višave. Najnovejša HTC BoomSound™ tehnologija ustvarja vpijajoč, močan in kristalno jasen zvok z bogatimi toni od basa do soprana. Zvok je za 25 % močnejši kot pri HTC One (M7), pri čemer njegova kakovost ostaja nespremenjena. Novi HTC One (M8) ima dvojni sprednji stereo zvočnik u novim ojačevalcem, preoblikovanimi komorami in avdio profilom po meri, ki omogoča resnično visoko ločljivostjo izkušnjo.

HTC BlinkFeed™– novice neposredno na domačem ekranu

HTC BlinkFeed™ je sedaj bolj intuitiven, nepretrgano pomikanje pa omogoča izkušnjo tekočega brskanja, prilagodljive ploščice in novo razporeditev, ki omogoča enostavno branje člankov. Z uporabo novega SDK, ki omogoča partnerjem dodajanje lastne vsebine, lahko uporabniki lažje najdejo in se naročijo na nove medije, poleg tega pa lahko takoj oblikujejo vire po meri na katerokoli temo. Ne glede na to, ali vas zanima šport, filmi ali nakupovanje, boste s to funkcijo vedno prejeli vse informacije, ki so za vas relevantne. Z News Bundles, ki zbere vse članke in tvite na isto temo za lažje branje ter razporedi več kot 1000 vsebinskih partnerjev na eno stran, branje novic ne bi moglo biti lažje[4].

Fitnes na prvi pogled

Z novim HTC One (M8) lahko okrepite svoje zdravje in obdržite motivacijo, saj lahko kombinirate senzorsko vozlišče, ki varčuje z energijo, z že naloženo aplikacijo Fitbit®[5]. Ali pa povežete telefon z enim izmed Fitbit-ovih sledilcev[6], da bi imeli dostop do naprednih funkcij, kot so sledenje spanja in pametni alarm oz. da bi zajemali podatke s telefonom, medtem ko telovadite. Zastavite si fitnes cilje in brez dodatnega napora spremljajte svoje dosežke preko HTC BlinkFeed™ domačega ekrana. Fitbit je največkrat naložena aplikacija za povezane fitnes naprave iz trgovine Google Play.

HTC Sense™TV

Edini daljinski upravljalnik, ki ga potrebujete pri novem HTC One (M8), je bil preoblikovan tako, da omogoča interaktivni drugi ekran. Pogovor o določenem programu lahko spremljate prek interneta z dodanimi uradnimi pretoki za Facebook in Twitter ter najnovejšimi komentarji oboževalcev iz vaših socialnih krogov. HTC Sense™ TV objavlja tudi športne rezultate za 10 najpopularnejših športov na svetu, tako da imajo športni navdušenci nenehen dostop do najnovejših rezultatov, statistik tekem in zadnjih informacij iz pomembnih tekem, medtem ko lahko istočasno gledajo prenos druge tekme na glavnem TV ekranu.

Območje

Novi HTC One (M8) bo na voljo pri več kot 230 operaterjih po vsem svetu:

Evropa, Bližnji Vzhod in Afrika:

1&1 Germany, A1 Telekom Austria, AB Poland, Action Poland, Allo Ukraine, Amazon Germany, Amazon UK, AMC (Cosmote) Albania, Avea Turkey, Batelco Bahrain, Belcompany Netherlands, BH Telecom Bosnia & Herzegovina, Bibob Denmark, Bite Latvia, Bite Lithuania, Bouygues Telecom France, Brightstar 20:20 mobile, BT UK, Call me Denmark, Carphone Warehouse Ireland, CarphoneWarehouse UK, CBB Denmark, Cell C RSA, Cell C South Africa, Cellcom Israel, Chess Norway, Citrus Ukraine, Cosmote Cyprus, Cosmote Greece, Cosmote Romania& Global Bulgaria, CYTA Cyprus, Digitec Switzerland, Djuice Norway, DT Mobile(TS) Latvia, Du UAE, Dustin Sweden, Eagle Mobile Albania, EE UK, Elisa Estonia, Elisa Finland, Elgiganten Denmark, Elgiganten Sweden, Elkjöb Norway, EMT (TS) Estonia, ERC Ukraine, Etisalat UAE, EuroRtvAGD Poland, Expert Denmark, Gigantii Finland, Go Malta, H3G Austria, H3G Denmark, H3G Italy, H3G Ireland, H3G Sweden, HT Eronet Bosnia & Herzegovina, Ingram Micro Germany, Ingram Micro Poland, Ingram Micro Mobility UK, Interdiscount Switzerland, Irange Poland, Komplett Norway, Komputronik Poland, Komsa Poland, KPN Belgium, KPN Netherlands, Lefdal Norway, LICK France, Life Belarus, LuxGSM Luxembourg, MediaExpert Poland, Media Markt Austria, Media Markt Poland, Media Markt Swizerland, Melita Malta, Meteor Ireland, Mobilcom Debitel Germany, Mobilezone Switzerland, Mobilochka Ukraine, Mobily KSA, MSH Belgium, MSH Germany, M-Tel Montenegro, M-Tel Bosnia & Herzegovina, MTI Ukraine, MTN Cyprus, MTN RSA, MTN South Africa, MTSBelarus, MTS Russia, Nawras Oman, Neonet Poland, Netcom Norway, Netcom shops Norway, Netshop Norway, (Telefónica) O2 Czech, (Telefónica) O2 Germany, (Telefónica) O2 Ireland, (Telefónica) O2 UK, Omantel Oman, Omnitel Lithuania, One Macedonia, One2Cel Norway, Ooredoo Qatar, Orange France, Orange Moldova, Orange Poland, Orange Romania, Orange Slovakia, Orange Spain, Orange Switzerland, Orange Parteners Israel, Otto Germany, Partner Communications Israel, Pelephone Israel, Perimeter Cyprus, PhoneHouse Germany, PhoneHouse Netherlands, PhoneHouse Sweden, Phones4U UK, Play Poland, Plus Communication Albania, Plus Poland, Polkomtel Poland, Proximus Belgium, Saturn Austria, Saturn Poland, Selfridges UK, SFR France, Siba Norway, SiMobil Slovenija, Space World Norway, STC KSA, Sunrise Switzerland, Svyaznoy Russia, Sveris Poland, Swisscom Switzerland, TDC Denmark, Telcom RSA, Tele2 Croatia, Tele 2 Estonia, Tele2 Latvia, Tele2 Lithuania, Tele2 Norway, Tele2 Sweden, Telia Denmark, Telia Sweden, Telekom Slovenija, Telenet Belgium, Telenor Denmark, Telenor Norway, Telenor Sweden, Telenor Hungary, Telenor Serbia, Telenorbutikken Norway, Telering Norway, Telkom Serbia, Tesco UK, Three UK, TIMItaly, TMD Germany, T-Mobile Austria, T-Mobile Croatia, T-Mobile Czech Republic, T-Mobile Germany, T-Mobile Hungary, T-Mobile Macedonia, T-Mobile Montenegro, T-Mobile Netherlands, T-Mobile Poland, T-Mobile Slovakia, Turkcell Turkey, Tus Mobil Slovenija, Velcom (TAG) Belarus, Ventelo Norway, VIP Operator Macedonia, VIP Mobile Serbia, Vipnet Croatia, Virgin Mobile France, Viva Bahrain, Viva Kuwait, Vivacom Bulgaria, Vodacom RSA, Vodacom South Africa, Vodafone Albania, Vodafone Czech Republic, Vodafone Egypt, Vodafone Germany, Vodafone Greece, Vodafone Hungary, Vodafone Ireland, Vodafone Italy, Vodafone Malta, Vodafone Netherlands, Vodafone Quatar, Vodafone Romania, Vodafone Spain, Vodafone Turkey, Vodafone UK, Wataniya Kuwait, Wind Cyprus, Wind Greece, Wind Italy, Yoigo Spain, Yug Contract Ukraine, Zain Bahrain, Zain KSA, Zain Kuwait. 

Azija - Pacifik: 2degrees New Zealand, 3 Hong Kong, Celcom Malaysia, China Mobile Hong Kong Ltd, Chunghwa Telecom Taiwan, CSL Ltd Hong Kong, CTM Macau, DiGi Malaysia, dtac Thailand, Far Eastone Taiwan, Indosat Indonesia, M1 Singapore, Maxis Malaysia, Mobifone Vietnam, Optus Australia, PCCW Ltd Hong Kong, SingTel Singapore, Smartone Mobile Communications Ltd Hong Kong, StarHub Singapore, Taiwan Mobile, Telecom New Zealand, Telkomsel Indonesia, Telstra Australia, U Mobile Malaysia, Vibo Taiwan, Vodafone Australia, Vodafone New Zealand, XL Indonesia

Kitajska: China Mobile, China Unicom, China Telecom

Severna Amerika: Vsi večji brezžični operaterji, vključno z Amazon, Appalachian Wireless, AT&T, Best Buy, Bluegrass Cellular, Car Toys, Chat Mobility, Cincinnati Bell Wireless, Costco, Military Exchange, Net10 Wireless, Pioneer Cellular, RadioShack, Sprint, T-Mobile, Verizon Wireless in Walmart v Združenih državah ter Airtime, Bell, Rogers, Sasktel in TELUS v Kanadi.

 

- Konec -

 Globalna dobavljivost

HTC One (M8) bo povsod po svetu dobavljiv v barvi topovskega brona, ledeno srebrni in jantarjevo zlati barvi ter bo v Sloveniji na voljo v mesecu maju.

O HTC

HTC Corporation (HTC), ustanovljeno leta 1997, je ustvarilo mnoge zmagovalne mobilne naprave in prvake v industriji. V središču vsega, kar počne, so ljudje, pri tem pa premika meje dizajna in tehnologije, da bi tako ljudem po vsem svetu omogočil inovativne in osebne izkušnje. HTC-jev portfelj vključuje pametne telefone in tablične računalnike, ki jih poganja uporabniška izkušnja HTC Sense®o. HTC kotira tudi naTajvakski borzi(TWSE: 2498). Za več informacij obiščite www.htc.com.

© 2014 HTC Corporation. Vse pravice pridržane. HTC,  HTC logo, HTC One, HTC One logo, HTC Sense, HTC Sense TV, Motion Launch, HTC BoomSound, HTC UltraPixel, UFocus, Zoe, HTC Dot View, HTC BlinkFeed, in vsa ostala imena HTC-jevih proizvodov in storitev, ki so tukaj omenjena, so blagovne znamke ali zaščitena znamke podjetja HTC Corporation in njegovih podružnic v ZDA in/ali drugih državah. Vse ostale blagovne znamke in storitvene znamke, ki so omenjene tukaj,

vključno z imeni podjetij, nazivi proizvodov, nazivi storitev in logi, pripadajo njihovim lastnikom in njihova uporaba v tem besedilu ne pomeni pripadnosti ali povezovanja ali s HTC Corporation oz. oglaševanja s strani HTC Corporation. Ponudbe, značilnosti ter izgled proizvoda se lahko spremenijo.

 Qualcomm in Snapdragon sta blagovni znamki podjetja Qualcomm Incorporated, ki je registrirano v ZDA in drugih državah. Qualcomm Snapdragon je poizvod Qualcomm Technologies, Inc. Vse blagovne znamke podjetja Qualcomm Incorporated so uporabljene z dovoljenjem. Vsi ostali nazivi proizvodov, blagovne znamke in/ali imena podjetij so uporabljena izključno z namenom ugotavljanja istovetnosti in pripadajo njihovim lastnikom.

 [1] Preostali barvi, ki bosta na voljo, sta ledena srebrna in jantarjevo zlata. 

[2] Nekatere izkušnje Sense™ bodo na voljo kot posodobitve v Googly Play v prihodnjih tednih.

[3] Copy&Paste bo mogoče kmalu naložiti iz trgovine Google Play.

[4] Zaradi popularnosti pri uporabnikih bo HTC BlinkFeed na voljo tudi na drugih napravah z sistemom Android,  kmalu pa bo dobavljivi tudi v trgovini Google Play.

[5] Fitbit je prednaložen samo v nekaterih državah. Prosimo, preverite pri lokalnem dobavitelju. Na voljo je tudi v trgovini Google Play in spremlja vaše korake oz. aktivnost.

[6] Na prodaj posebej.

Copyright © 2014 HTC Corporation. All rights reserved

www.htc.com