Igralec Robert Downey JR. zvezda nove kampanje podjetja HTC

20.08.2013.

News photoNews photoNews photoNews photoNews photoNews photoNews photo

Z donacijo slovenskim varnim hišam in materinskim domovom obe družbi nadaljujeta tradicijo družbeno odgovornega ravnanja in omogočanja najširšega dostopa do sodobne tehnologije

Ljubljana, 11. september 2015 – Družbi HTC in Si.mobil sta vsaki od 20 varnih hiš oziroma materinskih domov, ki delujejo pod okriljem Sekcije za varne hiše, materinske domove in sorodne organizacije v Sloveniji pri Socialni zbornici Slovenije, podarila pametni telefon HTC Desire 500 in predplačniško SIMPL kartico SIM s prednaloženimi 1.000 brezplačnimi enotami za klice, sporočila in prenos podatkov. Podarjeni sodobni pametni telefoni bodo pripomogli k boljši komunikaciji v teh ustanovah. Družbi HTC in Si.mobil bosta priložnosti za skupno izboljšanje življenj ljudi v stiski iskala tudi v prihodnje.

»V družbi HTC kot enem vodilnih podjetij na področju tehnoloških inovacij pozorno poslušamo potrebe svojih uporabnikov, saj lahko le tako ustvarjamo naprave po njihovi meri. Z veseljem pa prisluhnemo tudi tistim, ki si nakupa naprave, s katero bi si izboljšali kakovost svojih življenj, iz takšnih ali drugačnih razlogov ne morejo privoščiti. Pametne telefone HTC Desire 500 slovenskim varnim hišam in materinskim domovom zato podarjamo v želji, da bi tako prebivalcem kot upravljavcem teh ustanov vsaj malo izboljšali pogosto ne najbolj preprost vsakdan. Ob tej priložnosti se zahvaljujem tudi Si.mobilu, našemu dolgoletnemu partnerju, da se je pridružil naši pobudi,« je dejal Andrey Kormiltsev, podpredsednik HTC za Vzhodno Evropo in Skupnost neodvisnih držav.

Gašper Kračman, vodja skupine za direktno prodajo pri Si.mobilu, je izpostavil: »Kot družbeno odgovorno podjetje se trudimo, da z našimi produkti in storitvami olajšamo vsakdan ljudem v stiski. Zato smo se pobudi z veseljem pridružili in varne hiše okrepili z mobilnimi telefoni za komunikacijo z najbližjimi.«

Suzi Kvas, predsednica Sekcije za varne hiše, materinske domove in sorodne organizacije v Sloveniji pri Socialni zbornici Slovenije, je ob prevzemu donacije povedala: »Ženske, ki bivajo v varnih hišah in materinskih domovih, so nedolgo tega šle skozi zelo zapletene življenjske situacije. Upravljavci teh ustanov se trudimo, da bi jim bivanje kar najbolj olajšali in jim nudili oporo pri ponovnem postavljanju na lastne noge. Prejeti pametni telefoni s pripadajočimi karticami SIM bodo pri tem predstavljali pomemben korak naprej, saj bodo bistveno poenostavili komuniciranje tako prebivalk kot upravljavcev varnih hiš. Družbama HTC in Si.mobil se zato iskreno zahvaljujem, da sta nam priskočili na pomoč in z donacijo omogočili dvig kakovosti dela v varnih hišah in materinskih domovih.«

Varne hiše ženskam in otrokom, ki doživljajo kakršnokoli obliko nasilja (psihično, fizično ali spolno) nudijo možnost umika in nastanitve. Predstavljajo varen prostor, kamor se lahko zatečejo in ob podpori svetovalk na novo uredijo življenje. Lokacija varnih hiš je tajna. Materinski domovi so namenjeni materam z mlajšimi otroki, nosečnicam ter samskim ženskam, ki so se znašle v stiski in za njeno rešitev potrebujejo pomoč širše skupnosti. Pogoj za sprejem je socialna in materialna ogroženost, moteni odnosi v življenjskem okolju in težave glede bivanja.

- Konec -

 O družbi HTC

Korporacija HTC je usmerjena v briljantnost. Kot globalni inovator na področju pametnih telefonov in tehnologije razvija mednarodno nagrajene mobilne telefone in inovacije vse od ustanovitve leta 1997, vključno z zelo dobro sprejetima linijama pametnih telefonov HTC One in HTC Desire. Prizadevanje za dovršenost je umeščeno v središče delovanja korporacije ter je navdih za najboljši dizajn v svoji kategoriji in spreminja mobilne izkušnje uporabnikov po vsem svetu. Korporacija HTC je uvrščena na borzo Taiwan Stock Exchange (TWSE: 2498).

Več informacij je na voljo na: www.htc.com.

O podjetju Si.mobil

Si.mobil je kot prvi zasebni mobilni operater v Sloveniji uporabnikom svoje storitve predstavil marca 1999. Z njegovim vstopom na trg se je začela razvijati konkurenca na slovenskem telekomunikacijskem trgu. Danes je Si.mobil med uporabniki prepoznan kot operater, ki nudi kakovostne storitve, vredne svoje cene. Uporabnikom je kot prvi v Sloveniji predstavil in ponudil storitve GPRS, WAP in MMS. Kot prvi slovenski operater in med prvimi v Evropi je omogočil hiter prenos podatkov preko tehnologije EDGE, kasneje pa je ponudil tudi širokopasovni mobilni internet preko lastnega omrežja UMTS/HSDPA. Leta 2012 je Si.mobil prvi v Sloveniji ponudil storitve v omrežju LTE, najkasneje do sredine leta 2017 pa bo s tehnologijo LTE pokril že 95 % slovenskega prebivalstva.

Več informacije je na voljo na www.simobil.si.

 

Copyright © 2014 HTC Corporation. All rights reserved

www.htc.com