HTC Vive odslej na voljo tudi za slovenske kupce

01.03.2017.

News photoNews photoNews photo

Ob tem tudi najava dostopnosti in cene za izdelka Vive Tracker in Vive Deluxe Audio Strap.

 

LJUBLJANA, 1. marec 2017 – HTC Vive, vodilni sistem za navidezno resničnost (VR) v prostoru, je od 1. marca dalje na voljo tudi za slovenske kupce. HTC sporoča, da je, poleg Slovenije, to možnost danes dobilo še osem drugih držav (Bolgarija, Ciper, Estonija, Grčija, Hrvaška, Madžarska, Romunija in Slovaška). Kupci lahko izdelek naročijo na spletni strani www.vive.com.

Peter Frolund, podpredsednik za VR v Evropi pri podjetju HTC, je ob tem dejal: »Glede na izjemen odziv v zahodni Evropi smo zelo veseli, da lahko izdelek ponudimo tudi kupcem v devetih državah srednje in vzhodne Evrope. Zavedamo se, da so te države dom nekaterih najbolj strastnih igralcev iger, zato nas resnično veseli, da bo ta revolucionaren izdelek za navidezno resničnost sedaj na voljo najširšemu krogu kupcev.«

Vive, ki je bil uradno predstavljen aprila lani, je na voljo za 899 € in trenutno dostopen v 30 evropskih državah.

HTC Vive je ob tem najavil tudi dostopnost in ceno za izdelka Vive Tracker in Vive Deluxe Audio Strap. Vive Tracker, izdelek za brezžično povezavo med povezanimi orodji in sistemom Vive, bo do 27. marca na voljo za razvijalce prek spletne strani Vive.com. Vive Deluxe Audio Strap pa bo na voljo v prednaročilu od 2. maja s predvideno dostavo v juniju. Oba izdelka bosta na voljo s priporočeno prodajno ceno 119,99 €.

Vive Tracker

Vive bo dodatno razširil svoj vodilni VR-ekosistem, s tem ko bo razvijalcem omogočil, da vnesejo objekte iz resničnega sveta v VR-okolje in tako ustvarijo še boljšo VR-izkušnjo. Vive je sicer že prejel prek 2300 prijav za prvih 1000 Vive Trackerjev. Prijave vključujejo številna VR-področja, ki niso namenjena igram, kot so izobraževanje, poučevanje, zdravstvo, dobro počutje itd. Pravzaprav je skoraj 60 % prijav takih, ki ne vključujejo igranja iger ali niso namenjene zabavi.     

Vive Tracker bo za nakup na voljo v dveh fazah. Najprej (do 27. marca) bo na voljo za tiste, ki želijo ustvarjati vsebino, splošna dostopnost pa bo kasneje letos, ko bodo na voljo tudi novi pripomočki oziroma izdelki. 

Vive Deluxe Audio Strap 

Vive Deluxe Audio Strap združuje integrirani zvočni sistem z novimi funkcijami, ki omogočajo udobje pri dolgotrajni uporabi. Deluxe Audio Strap prihaja tudi z novimi velikostmi za hitrejšo prilagoditev in posledično hitrejši skok v VR-okolje. Še več, vsi novi sistemi Vive bodo vključevali Deluxe Audio Strap pri vsakem nakupu. Kupci bodo prejeli svoj Deluxe Audio Strap s splošno dostopnostjo v juniju.

Copyright © 2014 HTC Corporation. All rights reserved

www.htc.com