HTC poslovni rezultati drugega četrtletja 2014

01.08.2014.

Ljubljana – 1. avgust 2014 – Korporacija HTC (Tajvanska borza TWSE: 2498), vodilno podjetje na področju mobilnih inovacij in dizajna v svetovnem merilu, je včeraj objavila konsolidirane poslovne rezultate za drugo finančno četrtletje leta 2014, ki se je zaključilo s 30. junijem.

Ključne številke:

  • 65,1 milijarda tajvanskih dolarjev četrtletnega prihodka
  • 2,3 milijarde tajvanskih dolarjev dobička oz. 2,74 tajvanskih dolarjev na delnico
  • 22,2 % bruto marža in 3,7 % operativna marža

HTC je k rentabilnosti povrnil prodajni zagon modelov HTC One (M8), HTC One mini 2 in Desire 816 po vsem svetu. V ZDA HTC One (M8) še naprej navdušuje tržišče, saj je na voljo pri vseh največjih štirih mobilnih operaterjih, v Evropi pa je HTC One mini 2 s svojo kompaktnejšo obliko razširil izkušnjo najboljšega v svojem razredu, modela HTC One (M8).Tudi znamka HTC Desire je prinesla nezanemarljiv donos, ki izhaja iz uspeha modela Desire 816.

»Kot kažejo poslovni rezultati tega četrtletja, se še naprej izboljšujemo na vseh področjih svojega posla, hkrati pa gradimo na neverjetnem navdušenju okoli trenutne linije proizvodov,« je dejal izvršni direktor v podjetju HTC, Peter Chou. »To dobičkonosno četrtletje je pozitiven korak, ki je rezultat naše osredotočenosti, da z modelom HTC One (M8) svetu zagotovimo najboljši možni pametni telefon, s HTC One mini 2 in linijo Desire pa razširimo ponudbo.«

Modela HTC One (M8) in Desire 816 sta nadaljevala svojo prevlado v Tajvanu, HTC pa se je prvič uvrstil na prvo mesto tako po številu kot po vrednosti enot na tržišču. Na Kitajskem in v Indiji so zabeležili stabilen prodajni zagon, ki je rezultat dodelanega portfelja izdelkov na izjemno hitro rastočem tržišču.

HTC-jeve izredne zmogljivosti na področju dizajna in tehnike še naprej navdušujejo. HTC One (M8) in etui za HTC Dot View sta namreč junija prejela zlato medaljo v kategoriji Dizajn in inovacije na sejmu Computex d&i Awards, ki sta ga organizirala Tajvanski svet za razvoj zunanjega trgovanja (TAITRA) in Mednarodni forum Design (iF).

Napovedi za tretje četrtletje leta 2014

HTC napoveduje naslednje smernice za tekoče četrtletje:

  • Pričakovan dohodek naj bi se gibal med 42 in 47 milijardami tajvanskih dolarje
  • Pričakovana bruto marža naj bi se gibala med 22,50 % in 23 %
  • Pričakovan donos delnice naj bi se gibal med 0,05 in 0,69 tajvanskega dolarja

O korporaciji HTC
Korporacija HTC je bila ustanovljena leta 1997 in stoji za vrsto nagrajenih mobilnih naprav ter izvirnih rešitev v industriji. Ker so prav ljudje v središču vsega, kar HTC dela, korporacija premika meje dizajna in tehnologije, da bi dala smisel inovativnim in osebnim izkušnjam uporabnikom po vsem svetu. V HTC-jevem portfelju so pametni telefoni in tablični računalniki opremljeni z večslojnim grafičnim vmesnikom HTC Sense™, ki v mnogem izboljša uporabniške izkušnje. Delnice HTC-ja so prisotne na tajvanski borzi (TWSE: 2498). Več informacij je na voljo na spletni strani www.htc.com.

Copyright © 2014 HTC Corporation. All rights reserved

www.htc.com