HTC NAMERAVA USTVARITI SUPER RAČUNALNIK S »HTC POWER TO GIVE®«

24.02.2014.

News photo

Barcelona, Španija, 24. februar 2014 – HTC, vodilni globalni ponudnik mobilnih inovacij in dizajna, je danes predstavil HTC Power To Give®, iniciativo, ki si prizadeva ustvariti super računalnik, ki bo izkoriščal neizkoriščene procesne moči pametnih telefonov Android.

Trenutno je projekt v beta fazi. HTC Power To Give si prizadeva, da bi spodbudil lastnike pametnih telefonov, da bi dovolili uporabo neizkoriščene procesorske moči in tako pomagali preko računalniških platform odgovoriti na nekaj največjih vprašanj družbe. Iskali bi odgovore, kot so boj proti raku, AIDS-u, Alzheimerjevi bolezni, kako zagotoviti pitno vodo za vsakega otroka in raziskave za iskanje zunajzemeljskega življenja. so se lotili s prostovoljnimi računalniškimi platformami.

Uporabniki Androidovih pametnih telefonov bodo lahko s prostovoljno priključitvijo projektu omogočili ključno podporo raziskavam na področju medicine, znanosti in ekologije. Projekt HTC Power To Give je bil razvit s pomočjo partnerstva z dr. Davidom Andersonom iz Univerze v Kaliforniji, Berkeley. Projekt bo podpiral največjo prostovoljno svetovno računalniško iniciativo in izkoristil moč globalnega omrežja uporabnikov pametnih telefonov.

Moč v številkah

Milijon pametnih telefonov HTC One, ki delujejo v projektu HTC Power To Give, bi lahko zagotovili podobno procesorsko moč kot eden od 30 svetovnih super računalnikov (PetaFLOP). Slednje bi lahko močno skrajšalo razvojne cikle za organizacije, ki bi sicer potrebovale več let za analizo takšne količine podatkov, da bi odkrila pomembna odkritja. Na primer, eden od dostopnih programov, ki je bil predstavljen, je IBM's World Community Grid, ki daje vsakemu priložnost za napredek v znanosti, tako da donira svoj računalnik, pametni telefon ali tablico v humanitarne raziskave. Do danes so prostovoljci v okviru projekta World Community Grid prispevali za kar 900.000 raziskovalnih let, ki bi jih drugače znanstveniki potrebovali za  doseganje vrhunskih odkritij.

Neomejene priložnosti za prihodnost

Cher Wang, predsednica HTC-ja je povedala: »Velikokrat smo že predstavili inovacije, ki so spremenile mobilno industrijo, ampak ta projekt bo našo vizijo postavil še korak dlje. S projektom HTC Power To Give želimo omogočiti, da lahko uporabniki neizkoriščeno moč procesorja svojega pametnega telefona namenijo projektom, ki imajo možnosti za spremembe v svetu.«

 

»HTC Power To Give bo podpiral največjo svetovno prostovoljno računalniško iniciativo. Vpliv, ki ga bo imel ta projekt, bo tekom let postal ogromen,« je poudaril dr. David Anderson, izumitelj pri Shared computing Initiative BOINC, Univerza v Kaliforniji, Berkeley.

Cher Wangova je dodala: »Razpravljali smo o vplivu, ki ga lahko omogoči že milijon HTC Power To Give pametnih telefonov, kljub temu da analitiki ocenjujejo, da je bilo v letu 2013[1] poslanih več kot 780 milijonov Androidovih telefonov. Predstavljate si razliko, ki bi jo lahko ustvarili za prihodnost naših otrok, če bi le del teh Android uporabnikov bilo sposobno preusmeriti del neuporabljene procesorske moči za pomoč, da bi pomagali najti odgovore na vprašanja, ki se dotikajo vseh nas.«

Enostavna nastavitev in uporaba

Ko uporabnik pametnega telefona prenese iz trgovine Google Play® aplikacijo HTC Power To Give, lahko izbere raziskovalni program kateremu želi prispevati del procesorske moči telefona. Aplikacija HTC Power To Give deluje takrat, ko se telefon polni[2] in je povezan na brezžično omrežje. Uporabnik tako omogoča ljudem, da spreminjajo svet, medtem ko sedijo za mizo ali se sproščajo doma.

 Beta verzija aplikacije HTC Power To Give bo dostopna preko trgovine Google Play in bo sprva združljiva z družino HTC One telefonov, HTC Butterfly in HTC Butterfly S. Družba HTC načrtuje, da bo aplikacija po šestih mesecih poskusne dobe dostopna tudi za druge uporabnike Android pametnih telefonov.

 HTC Power To Give je nastal v sodelovanju z dr. Davidom Andersonom, izumiteljem pri Shared computing Initiative BOINC, Univerza v Kaliforniji, Berkeley in Fearlessly Frank, Global Brand Consultancy.

 http://www.youtube.com/watch?v=_0oJ39vs_Kk

 

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.htc.ptg[2] Polnjenje telefona preko polnilca, USB-ja ali brezžične povezave

Copyright © 2014 HTC Corporation. All rights reserved

www.htc.com