HTC je dobil dve nagradi na mednarodnem tekmovanju odličnosti dizajna

08.07.2014.

HTC-jev Video Highlights in eko embalaža sta s strani mednarodno priznanje oblikovalske žirije prejeli dve bronasti priznanji.

Ljubljana, 8. julij 2014 – HTC, vodilni globalni ponudnik mobilnih inovacij in dizajna, je bil nagrajen z dvema prestižnima bronastima IDEA priznanjima s strani Združenja industrijskih oblikovalcev Amerike (Industrial Designers Society of America). HTC-jev Video Highlights in dizajn eko embalaže sta prejeli visoko priznanje v kategorij digitalnega dizajna ter embalaže in grafike na mednarodnem tekmovanju odličnosti dizajna 2014 (International Design Excellence Awards – IDEA).

HTC slovi kot vodilna družba na področju dizajna pametnih telefonov. Nagradi odražata HTC-jevo nenehno predanost k razvoju smiselnih in inovativnih izdelkov. Za Video Highlights in dizajn eko embalaže so na mednarodo uveljavljenem in prepoznanem tekmovanju IDEA glasovali številni vodilni strokovnjaki s področja dizajna.

V HTC-ju spreminjajo doživetje na njihovih telefonih

HTC ima globoko strast do ustvarjanja celovite izkušnje za uporabnike, ki jih imajo ljudje tako radi. Pod svojim sijočim ohišjem je HTC-jev Video Highlights spremenil doživetje, kako lahko uporabniki enostavno zabeležijo trenutke na svojih telefonih. Iz tradicionalnega mučnega procesa video produkcije je z Vidoe Highlights naredi vso stvar enostavno. Z dotikom gumba lahko uporabniki dodajo ali premešajo vsebino ter uporabijo profesionalno prednstavljene teme ali glasbo. Te posebne trenutke se nato lahko shrani in takoj deli s prijatelji. HTC se je boril s hudo konkurenco, a na koncu odkorakal z bronastim IDEA priznanjem znotraj kategorije digitalni dizajn.

Inovativna embalaža

HTC-jevi telefoni iz družine One so poznani po svojem enovitem elegantnem kovinskem ohišnju in brez konkurenčne primere. A njihova pozornost pri izdelovanju telefona je bila tudi razširjena na embalažo, v kateri uporabnik prejme telefon. V kategoriji embalaže in grafike je bila HTC-jeva embalaža prav tako nagrajena z bronastim priznanjem. Embalaža je oblikovana iz papirne kaše, ki je izdelana iz obnovljivih virov in jo je možno popolnoma reciklirati in je bistveno bolj učinkovita z vidka porabe materiala.

Tad Toulis, predsednik žirije IDEA 2014, je delil svoje mnenje o letošnjem ocenjevalnem procesu: »To leto je imela žirija IDEA kar drzno nalogo, saj smo morali oceniti več kot 2000 prijav. Videli smo veliko oblikovalskih del, ki bi navdihnila vsakega oblikovalca. Zmagovalne prijave so pokazale takšno ustvarjalnost in strast, za katere je bila žirija prepričana, da predstavljajo najboljše za kar si naše področje prizadeva. Čestitke zmagovalcem!«

Johan Becker, sodelavec in podpredsednik oddelka za oblikovanje pri HTC-ju je povedal: »Veseli smo, da smo bili prepoznani s strani IDEA za podorčji, kjer smo sodelovali in dobili priznanji za Video Highlights in eko embalažo. Ponujanje odličnega dizajna je v osrčju naše kulture pri HTC in imamo tim strastnih in talentiranih oblikovalcev, ki ustvarjajo čudovite izdelke, od strojne do programske opreme ter do embalaže v kateri je vse zakapirano.«

O korporaciji HTC

Korporacija HTC je bila ustanovljena leta 1997 in stoji za vrsto nagrajenih mobilnih naprav ter izvirnih rešitev v industriji. Ker so prav ljudje v središču vsega, kar HTC dela, korporacija premika meje dizajna in tehnologije, da bi dala smisel inovativnim in osebnim izkušnjam uporabnikom po vsem svetu. V HTC-jevem portfelju so pametni telefoni in tablični računalniki opremljeni z večslojnim grafičnim vmesnikom HTC Sense™, ki v mnogem izboljša uporabniške izkušnje. Delnice HTC-ja so prisotne na tajvanski borzi (TWSE: 2498). Več informacij je na voljo na spletni strani www.htc.com.

Copyright © 2014 HTC Corporation. All rights reserved

www.htc.com