HTC IN GOOGLE PREDSTAVITA PRVO ANDROID™ LOLLIPOP NEXUS TABLICO

23.10.2014.

News photoNews photoNews photoNews photoNews photoNews photoNews photoNews photo

Z namenom ponuditi premium izkušnjo s tabličnim računalnikom, Nexus 9 združuje HTC-jevo odličnost dizajna z Googlovo najnovejšo programsko opremo Android™ Lollipop

 

Ljubljana, 16. oktober 2014 – HTC, vodilni globalni ponudnik mobilnih inovacij in dizajna, je napovedal predstavitev prve Android™ Lollipop tablice, Nexus 9. Kot rezultat tesnega sodelovanja med HTC in Google, Nexus 9 združuje HTC-jevo najnovejšo tehnologijo in inovativno dediščino s premium dizajnom in z Googlovo odličnostjo intuitivne programske opreme, za premium uporabniško izkušnjo s tabličnim računalnikom.

 

Zagotoviti najboljše v dovršenem dizajnu in zmogljivosti

Z brušenim aluminijastim okvirjem, ki neopazno povezuje zaslon z gladko hrbtno stranjo[1], je Nexus 9 hkrati gladek in poliran, kar izkazuje HTC-jevo znanje v dovršenosti kovinskih delov. Tablica ima tudi 8,9-palični zaslon s 4:3 razmerjem slike, ki je dovolj velik, da zmore opraviti vse naloge, a še vedno dovolj majhen, da se ga udobno drži v eni roki. Tablica je lahka, saj tehta le 436 g[2] in je tako enostavna za prenašanje.

 

Zmogljiv tablični računalnik, ki je enostaven za uporaba, se ponaša s 64-bitnim dual-core procesorjem NVIDIA Tegra® K1, ki omogoča enostavno in hitro preklapljanje med nalogami, medtem ko Keppler GPU zagotavlja zmogljivost namiznega razreda (desktop grade performance) in grafike v obliki tablice.

Sprednja (1.6 MP) in zadnja (8 MP) kamera uporabniku omogočata, da ujame ključne trenutke, ko se zgodijo. Z resolucijo 2K zaslona (2048x1536) Nexus 9 tablični računalnik zagotavlja ostre podrobnosti in živahne barve pri gledanju fotografij, brskanju po spletu in gledanju video posnetkov. Dvojni zvočniki obrnjeni proti uporabniku imajo namensko pametni t.i. amp in profil HTC BoomSound ™ v načinu uporabe zvočnika, ki omogoča stereofonski zvok s sprednje strani naprave – odlično za ljubitelje glasbe in igralce iger.

 

Prva tablica na svetu s tehnologijo Android™ Lollipop

Zasnovan tako, da izkoristi največ kar ponuja najnovejši Android™ Lollipop operacijski sistem, Nexus 9 prihaja opremljen s funkcijami, ki omogočajo enostavno večopravilnost hkrati pa tudi visoko stopnjo personalizacije in varnosti prek številnih varnostnih funkcij ob prijavljanju. Podaljšana življenjska doba baterije za uporabnika pomeni, da lahko nameni več časa uporabi in manj časa polnjenju naprave.

»Nexus 9 je odličen primer, kaj se lahko doseže, ko dve podjetji, združeni v svoji strasti do inovativne tehnologije, združita moči in ustvarita izdelek z uporabniško izkušnjo v središču procesa načrtovanja,« je dejal Peter Chou, izvršni direktor HTC. »HTC-jev neprekosljiv oblikovalski jezik združuje najsodobnejši napredek programske opreme z namenom ponuditi premium tablični računalnik, navznoter in navzven. Navdušeni smo, da lahko ta izdelek predstavimo trgu.«

HTC

Korporacija HTC, ustanovljena leta 1997, razvija mednarodno nagrajene mobilne telefone in inovacije. HTC uporabnike umešča v središče svojega delovanja ter tako premika meje v dizajnu in tehnologiji in zagotavlja inovativne in osebne izkušnje za uporabnike po celem svetu. Portfelj podjetja HTC zajema pametne mobilne telefone in tablične računalnike z uporabniškim vmesnikom HTC Sense®.

 

Več informacij je na voljo na: www.htc.com.

 

© 2014 HTC Corporation. Vse pravice pridržane. HTC je tržna znamka podjetja HTC Corporation.  Google, Android, Nexus 9, in Google Play so tržne znamke podjetja Google Inc. Nvidia in Tegra sta tržni znamki in/ali registrirani znamki podjetja NVIDIA Corporation v ZDA in drugih državah. Ponudbe, funkcije ter videz in tehnični podatki izdelka se lahko spremenijo.[1] Gladka hrbtna stran bo na voljo v črni, rjavi in beli barvi.

[2] Podatek se nanaša na LTE verzijo Nexus 9

Copyright © 2014 HTC Corporation. All rights reserved

www.htc.com