HTC-jeva "dvojna osvetljivost" prinaša novo definicijo mobilne fotografije

13.10.2014.

News photoNews photoNews photoNews photoNews photoNews photo

HTC Desire EYE, EYE Experience in Zoe naznanjajo novo dobo mobilne fotografije in še več.

Ljubljana, 9. oktober 2014 - HTC, vodilno podjetje v svetovnem merilu na področju tehnoloških inovacij in oblikovanja, je naznanilo novo obdobje inovacij ter razburljivo novo usmeritev podjetja, saj je predstavilo serijo prelomnih izdelkov za slikovno obdelovanje. HTC bo spremenil podobo mobilne fotografije, saj bo na tržišče lansiral RE, izjemen majhni fotoaparat, HTC Desire Eye, nov mobilni telefon brez predhodnika v svoji kategoriji, HTC EYE™ Experience, izboljšano programsko opremo za slikovno obdelavo, in Zoe™, skupno programje za urejanje videoposnetkov.

»HTC danes ponovno spreminja pogled, ki ga imajo ljudje na tehnologijo,« pravi Peter Chou, izvršni direktor v podjetju HTC Corporation. »Leta 1997 smo s svojimi zmogljivimi pametnimi telefoni žepne velikosti ljudem omogočili, da so lahko svoje prenosne računalnike pustili doma. Danes delamo podoben korak naprej. S kombinacijo neverjetne strojne opreme in programja brez primere HTC na novo ustvarja naš pogled na slikovno obdelovanje. Izza iskala vas postavljamo nazaj tja, kamor sodite: v središče dogajanja.«

RE: izjemen majhni fotoaparat

Stopite izza fotoaparata in zaživite življenje s polnim pogledom z RE, HTC-jevo najnovejšo inovacijo na področju fotografije. RE, majhen ročni fotoaparat, ki na novo opredeljuje kategorijo kompaktnih fotoaparatov (point-and-shoot), vam omogoča, da naravno in celostno zajamete trenutek, skozi videoposnetek ali pa fotografijo, ne da bi vam karkoli stalo na poti.

RE se ponaša z osupljivim valjastim dizajnom, ki se udobno prilega rokam, opremljen pa je z vgrajenim senzorjem za prijem, s pomočjo katerega se fotoaparat samodejno prižge, ko ga primete, tako da potrebe po gumbu za vklop ni več. Z dotikom sprožilca boste naredili fotografijo, z daljšim pritiskom pa boste sprožili snemanje, zato nikoli več ne boste zamudili trenutka zaradi preklapljanja med načini.

Fotoaparat RE, ki se lahko pohvali z visoko ločljivostjo, senzorjem 16MP CMOS, zmožnostjo snemanja v polni visoki ločljivosti (1800 p), 146-stopinjskimi širokokotnimi lečami in možnostjo snemanja z upočasnitvijo ali časovnim zamikom, bo zajel trenutke na način, ki ga še niste srečali. Aplikacija RE vključuje oddaljeno iskalo v živo, ki vam omogoča, da najdete popoln kader in dogajanje v živo spremljate na zaslonu svojega mobilnega telefona, lahko pa tudi preklopite na album in takojšnji prikaz ter preletite fotografije in videoposnetke, ki so shranjeni na vašem fotoaparatu. Življenjske dogodivščine so brez meja, zato vam aplikacija vse posneto samodejno shrani bodisi na telefon bodisi v oblak. Nikoli več si vam ne bo treba beliti glave s tem, da bi vam zmanjkalo pomnilnika in da bi zamudili posnetek. Poleg vsega pa bo v prihodnosti preko aplikacije RE možno tudi pretakanje video vsebin na YouTube v realnem času (real-time video streaming), kar vam bo omogočalo, da živite v trenutku in ga delite v živo preko svojega kanala na YouTubu. Aplikacija RE bo na voljo tako za operacijski sistem Android kot tudi za  iOS[1].

HTC Desire EYE: preprosto najboljši selfiji

V duhu HTC-jeve dediščine prelomnih inovacij na področju pametnih telefonov  je bil lansiran tudi proizvajalčev novi vrhunski model serije HTC Desire: HTC Desire EYE. Zahvaljujoč eni najboljših sprednjih kamer, dostopnih na današnjem tržišču, in programski opremi, ki vas postavi v središče ter zajame vaš najboljši videz, HTC Desire EYE zajame velike in majhne življenjske trenutke s popolno jasnostjo. HTC Desire EYE se lahko pohvali z vodilno 13-megapikselsko sprednjo in zadnjo kamero za visokokakovostne fotografije, ki omogoča povečavo, obrezovanje in tiskanje, zato je nedvomno popolnoma opremljen za vse tiste, ki radi fotografirajo, snemajo ali delajo selfije. Senzorji BSI poskrbijo za ostre slike, tudi pri šibki svetlobi, medtem ko pametna dual-LED bliskavica na obeh kamerah zagotavlja laskave in naravne odtenke, kadar se osvetlitev še dodatno zniža.

Trije namenski mikrofoni ponesejo HTC-jevo značilno kakovost zvoka še na višjo raven, saj zagotavljajo kristalno čist zvok in video klice, ne glede na dogajanje v vaši okolici. Kombinacija HTC BoomSound™ sistema in osupljivega 5,2-palčnega zaslona s polno visoko ločljivostjo iz HTC Desire EYE naredi najodličnejšega multimedijskega spremljevalca ter obenem omogoča popoln način pregledovanja fotografij in videoposnetkov.

Drzen, svetel, dvobarven, vodoodporen[2] in enodelen dizajn ni samo eleganten, saj obenem zagotavlja, da boste z lahkoto ujeli svoj najboljši profil. HTC Desire EYE ima namreč namensko dvostopenjsko tipko za ostritev in zajemanje, kar omogoča udoben in takojšen način ustvarjanja izjemnih posnetkov, tudi s samo eno roko.

Ker je opremljen s programsko opremo HTC EYE Experience in Zoe, s procesorjem Qualcomm® Snapdragon™ 801 ter možnostjo hitre povezljivosti 4G, bo urejanje in deljenje vaših najboljših posnetkov odslej potekalo gladko in enostavno, kjerkoli že boste.

HTC EYE Experience: narejeno za vas

Vendar vse ni v strojni opremi. Programska oprema HTC EYE Experience popelje mobilno fotografijo na popolnoma novo raven, saj vsebuje edinstvene funkcije, ki poskrbijo, da boste videti kar najbolje.

Funkcija sledenja obrazu, ki jo omogoča HTC EYE Experience, postavlja nove standarde pri video pogovorih in konferenčnih klicih, saj bo vaš obraz ves čas popolnoma uokvirjen. Ker ohranjati stike pomeni več kot le pogovor z eno osebo, je možno udobno sledenje kar štirim osebam v istem prostoru, vsak obraz pa bo obrezan in postavljen na zaslon, da bo dosežena maksimalna jasnost. Uživajte torej svobodo in prilagodljivost pri uporabi storitev, kot je Skype, in naj vas ne skrbi, kje stojite vi in vaši prijatelji, saj bo kamera sledila vsem. Želite deliti še več? Možnost deljenja zaslona prvič prinaša funkcionalnost namizja na video klepete preko pametnih telefonih.

HTC EYE Experience odpira nov svet ustvarjalnih možnosti, zasluge za to pa gredo funkciji razdeljenega zajemanja (Split Capture). Združevanje fotografij ali videoposnetkov, istočasno zajetih s sprednjo in zadnjo kamero, v eno fotografijo ali posnetek ustvarja popolnoma novo izkušnjo snemanja selfijev, saj omogoča dokumentiranje vašega potovanja in reakcij, pri tem pa se vam ni treba zanašati na pogled predoglednih sličic. Funkcija »Dodaj me« (Crop-Me-In) vas postavi v središče dogajanja, saj vašo podobo izreže iz fotografije, posnete s sprednjo kamero, in vas doda na sliko, zajeto z glavno kamero, kar odpira vrata ekstremnejšim in razburljivejšim selfijem ter videoposnetkom[3]. Funkcija »Glasovni selfie« (Voice Selfie) vas odreši nerodnega ukrivljanja roke, saj vam omogoča, da sprožite sprožilec s preprostim ukazom. Enostavno »recite sir«, takoj ko se postavite v popolno pozo, ali pa sprožite snemanje z ukazom »akcija« oziroma »snemanje«.

Tudi priljubljeni dodatki modela HTC Desire 820 so zajeti v programsko opremo HTC EYE Experience, na primer »Zlitje obrazov« (Face Fusion), funkcija, s pomočjo katere lahko svoj obraz zlijete s obrazom prijatelja ali zvezdnika ter tako dosežete izviren videz, ali pa »Ličila v živo« (Live Makeup), kjer lahko nastavite želeno mero glajenja kože in v realnem času pokukate v predogled, preden posnamete fotografijo.

Zoe: življenje, kot ga živite

Z novo skupno aplikacijo za urejanje videoposnetkov Zoe je združevanje fotografij in videoposnetkov v elegantne izrezke filmčkov povsem enostavno. Lahko pa jih dopolnite tudi z lepimi temami ali filmskimi skladbami, ki jih lahko delite. Zoe omogoča, da lahko vaši prijatelji združujejo svoje vsebine z vašimi, kar bo pripeljalo do izjemnih filmčkov, ob katerih boste lahko vsi uživali in jih delili na svojih najljubših družbenih omrežjih.

 

Zoe 1.0 v skupnost prinaša prilagodljivost, saj omogoča tako kratke, srednje in dolge »Zoe«, ki jih lahko naredite iz le nekaj fotografij, ali pa prave serije videoposnetkov. Njen novi vsebinski mehanizem[4] omogoča, da z lahkoto prikažete majhno število posnetkov ali pa tudi posameznih fotografij na zanimiv in vizualno osupljiv način.

 

Zahvaljujoč popolni povezanosti z RE so izrezki videoposnetkov samodejno izdelani in pripravljeni, da jih delite. Ni potrebe po urejanju ali sinhronizaciji z osebnim računalnikom, saj jih lahko naložite z enim samim dotikom. Zoe 1.0, ki je brezplačna in prosto dostopna za operacijski sistem Android, za iOS pa bo na voljo še letos, utira pot v novo generacijo ustvarjalnega družbenega mreženja

 

 

 [1] Kompatibilno z Androidom 4.3 in višje, iOS 7 in 8

[2] Po standardu IPx7, 1 meter pod vodo, 30 minut, izven ohišja.

[3] Funkcija »Dodaj me« (Crop-Me-In) je trenutno dostopna le na modelu HTC Desire EYE.

[4] Vsebinski mehanizem Zoe bo na volja pozneje v tem letu

 

Copyright © 2014 HTC Corporation. All rights reserved

www.htc.com